Λίγα λόγια για το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών

Σκοπός μας

  • Η  δημιουργική απασχόληση παιδιών πρωτοβάθμιας υποχρεωτικής εκπαίδευσης, για ορισμένο χρονικό διάστημα της ημέρας, εκτός σχολικού ωραρίου, και η σωστή αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου τους με ατομική ή οργανωμένη δραστηριότητα ή μέσα από οργανωμένες ομάδες εργαστηρίων, καθώς και η εξυπηρέτηση των γονέων.
  • Η συνεργασία  με τις εκπαιδευτικές μονάδες της περιοχής, καθώς και με τους άλλους φορείς και υπηρεσίες πολιτισμού, αθλητισμού, περιβαλλοντικού χαρακτήρα της περιοχής.

Στόχος μας

  • Η Υγιεινή, ασφαλής και δημιουργική απασχόληση και αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου των παιδιών, που παραμένουν στο Κέντρο για ορισμένο χρονικό διάστημα της ημέρας, εκτός σχολικού ωραρίου.
  • Η Ανάπτυξη της ατομικής και ομαδικής δραστηριότητας.
  • Η Υλοποίηση προγραμμάτων έκφρασης, δημιουργίας, ψυχαγωγίας και άθλησης.
  • Η Ανάπτυξη φιλικών δεσμών και κοινωνικών σχέσεων μεταξύ των παιδιών.
  • Η εξυπηρέτηση των γονέων για να διευκολύνονται για την εργασία τους.
  • Η Ενημέρωση της οικογένειας και η στενή συνεργασία μ’ αυτήν, καθώς και η  παραπομπή σε φορείς που παρέχουν εξειδικευμένες υπηρεσίες.

Προσωπικό που απασχολείται ανάλογα με τις δραστηριότητες που θα αναπτυχθούν:

Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών

Εβδομαδιαία παρέχεται πλήρες πρόγραμμα ποικίλων υπηρεσιών.

Γυμναστική, τμήμα ενόργανης και τμήμα αεροβικής

Μουσική, εκμάθηση κρουστών οργάνων και χορωδία

Εκμάθηση Ελληνικών χορών

Μελέτη Σχολείου

Εργαστήρι θεατρικής Αγωγής

Εργαστήρι Κουκλοθέατρου και δημιουργία κούκλας

Εργαστήρι εικαστικών, ζωγραφικής, πλαστικής, κατασκευών με ανακυκλώσιμα υλικά,  Ντεκουπάζ

Μουσειακή Αγωγή

Δανειστική Βιβλιοθήκη και τμήμα φιλαναγνωσίας

Τμήμα Περιβαλλοντικής Αγωγής

Πειράματα

Μαθήματα μαγειρικής 

Μαθήματα Σκάκι

Επισκέψεις πολιτιστικές, Θέατρα, Μουσεία, εκδρομές

Ωράριο Λειτουργίας

Τα ΚΔΑΠ προσαρμόζουν τη λειτουργία τους ανάλογα με το ωράριο λειτουργίας των σχολείων της περιοχής. Μέσα στα πλαίσια αυτού του ωραρίου τα παιδιά μπορούν να παραμένουν στο χώρο του κέντρου, το πολύ μέχρι έξι συνεχόμενες ώρες την ημέρα. Πιο συγκεκριμένα:

Το ΚΔΑΠ Δήμου Ραφήνας-Πικερμίου λειτουργεί καθημερινά από τις 11:00 π.μ. μέχρι τις 19.00 μ.μ. Μέσα στα πλαίσια αυτού του ωραρίου απασχολούνται δημιουργικά μέχρι 40 παιδιά ηλικίας 5-12 ετών.

Το ΚΔΑΠ διακόπτει την λειτουργία του κατά τις επίσημες αργίες και κατά τις αργίες λόγω εορτασμού εθνικού ή τοπικού γεγονότος ή εορτασμού του Πολιούχου Αγίου του Δήμου. Κατά την περίοδο των Χριστουγέννων το Κέντρο παραμένει κλειστό από 24/12 έως και 7/1 και κατά την περίοδο του Πάσχα από Μ. Πέμπτη έως και την Κυριακή του Θωμά, ενώ διακόπτει την λειτουργία του τον μήνα Αύγουστο.

Κατά  την καλοκαιρινή περίοδο το ωράριο λειτουργίας του  ΚΔΑΠ τροποποιείται σε πρωινό, δηλ. από τις 7:00 π.μ. έως τις 15:00 μ.μ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο